Till minne av Johanna,

Vår dansarvän, mångårig styrelsemedlem i Hurja Piruetti, tidigare ordförande och vår respekterade kostymdesigner Johanna Lahtinen gick bort efter en kort och svår sjukdom den 22 juli 2022.

Johanna arbetade i Hurja Piruetti som medlem i styrelsen och som aktiv medlem i föreningen i mer än 20 år; först som en dansares mamma, senare som aktiv dansentusiast och kostymdesigner. Hon var också Hurja Piruettis första vuxna som fullföljde den fördjupade läroplanen för grundläggande konstutbildning.

Johanna, som arbetade i bakgrunden till många av våra föreställningar, var en passionerad dans entusiast med ett brett utbud av konst och kultur, en förespråkare för rättvisa och en viktig mentor för institutets verksamhet under decennierna.

Bland oss var Johanna också en respekterad lärarkollega och en konstnärssjäl. Kreativiteten var synlig i henness visuella färdigheter och pedantiska förhållningssätt i arbetet med att stödja dansarna och även lärarna utöver kostymdesign.

Dagsjobbet som lektor i visuella ämnen på Salo yrkesskola och verksamheten i olika satsningar och projekt framhävde hennes nyfikna och modiga väsen vilket alltid uppmuntrande hennes medsystrar. Spåret av hennes verk hör till Hurja Piruettis historia.

 

Johanna utstrålade glädje och energi omkring sig , men aldrig utan att glömma hennes mångsidighet och kvickhet.


Johanna saknas av ett stort gäng dansvänner.